Spelen in eigen kerk

Frans en ik zingen en spelen in het kerkkoor Cantamo van de Protestantse Gemeente Purmerend. Ik begeleid het koor regelmatig op de vleugel, Frans is tenor. Onze Taborkerk in Purmerend heeft sinds november 2015 een prachtige concertvleugel. Het is een groot genoegen hier op te spelen.

Quatre mains

Dirigent van het koor is Peter Wagenaar. Hij speelt zelf orgel en piano. Regelmatig laten wij beide instrumenten tegelijkertijd klinken. De vleugel is op die momenten heel geschikt voor het improviseren op de melodie. Ook spelen wij zo nu en dan quatre mains, bijvoorbeeld als een instrumentale bijdrage tijdens de collecte.

Koorrooster

Cantamo zingt gemiddeld een keer per maand in de zondagse eredienst. Bij de kerkelijke feesten is dit vaker. Het koor werkt mee aan de viering van 6 november, die in het teken staat van Allerheiligen. Ook zingt Cantamo op 20 november, 24 en 25 december (kerstnacht en kerstmorgen). In 2023 zingt Cantamo op 15 januari, 5 maart, 9 april (Pasen) en 28 mei (Pinksteren).

Kerkelijk jaar

Het kerkelijk jaar wordt vaak zichtbaar in de kleding van de koorleden. Wit bij Kerst en Pasen, paars bij Advent en veertigdagentijd, zwart op Allerheiligen en Goede Vrijdag, rood bij Pinksteren.

Jubileumconcerten 'The Armed Man'

In mei 2022 voerde Cantamo met het Stedelijk Orkest 'The Armed Man' van Karl Jenkins uit. Deze compositie voor koor en orkest was aanvankelijk gekozen voor het 75-jarig bestaan van het koor, alsmede 75 jaar bevrijding. Door de coronamaatregelen moesten de jubileumconcerten tweemaal afgezegd worden. Toch is deze 'Mass for Peace' nu actueler dan ooit.

jubileumfoto, mei 2022

kooruitje, Arboretum Beemster, sept. 2022