Trio Fluvio

Wat is Trio Fluvio?

Trio Fluvio is het muzikaal ensemble, waarin ik piano speel. Flu staat voor de fluit van Josephine van Pampus, Vi voor de (alt)viool van Gerard Vlaanderen en de O is de laatste letter van piano. De naam Fluvio als geheel staat voor 'een rivier van muziek'.

Wanneer ontstaan?

Ons trio is in het jaar 2000 ontstaan op de oecumenische werkvloer van Purmerend. Het eerste optreden van ons drietal was een bijdrage met barokmuziek tijdens een dag van het Landelijk Oecumenisch Platform. De muzikale samenwerking beviel zo goed, dat er naar een vervolg werd gezocht. Sindsdien is het muzikale repertoire uitgebreid. Er zijn diverse concerten gegeven, waarbij muzikale uitdagingen niet geschuwd werden. Zo klonk er zigeunermuziek, maar ook moderne 20e-eeuwse muziek.

CD's

Er is in 2008 een CD opgenomen, waarvan de opbrengst drie goede doelen ten goede is gekomen. Van een concert in 2012 is een live opname op cd beschikbaar. In 2021 zijn er opnames gemaakt voor de regionale TV.

Kerkdiensten

Zo nu en dan spelen wij in een kerkdienst, zoals op 28 november 2021 in de Keyserkerk in Middenbeemster. We spelen dan het intro voor de dienst, een intermezzo bij de Schriftlezingen, een meditatief muziekstuk na de preek, een intermezzo tijdens de collecte en een muzikaal naspel.

Tour de France Musicale

Op zondagmiddag 2 oktober speelden wij een Tour de France Musicale in de Zinn-kapel in Zuidoostbeemster. Verhalenverteller Marten Horjus sprak de verbindende teksten bij deze muzikale reis. Tijdens dit concert klonk er muziek van diverse Franse componisten. Met bekende Franse chansons kon meegezongen worden onder het genot van Franse wijn en kaas, zodat er een informeel romantisch programma ontstond. Deze productie zullen we wellicht ook op andere plaatsen uitvoeren. Voor uitnodigingen staan wij open.


Komende uitvoeringen

Op 29 oktober 2023, 15.30 u. musiceren wij in een vesper in Berkhout

Op 4 februari 2024, 15.00 u. treden wij op in Huis de Pinto in de Antoniebreestraat in Amsterdam.

achter de vleugel bij Tour de France Musicale

Marten Horjus en Femke Leek bij Tour de France Musicale