Trio Fluvio

Wat is Trio Fluvio?

Trio Fluvio is het muzikaal ensemble, waarin ik piano speel. Flu staat voor de fluit van Josephine van Pampus, Vi voor de (alt)viool van Gerard Vlaanderen en de O is de laatste letter van piano. De naam Fluvio als geheel staat voor 'een rivier van muziek'.

Wanneer ontstaan?

Ons trio is in het jaar 2000 ontstaan op de oecumenische werkvloer van Purmerend. Het eerste optreden van ons drietal was een bijdrage met barokmuziek tijdens een dag van het Landelijk Oecumenisch Platform. De muzikale samenwerking beviel zo goed, dat er naar een vervolg werd gezocht. Sindsdien is het muzikale repertoire uitgebreid. Er zijn diverse concerten gegeven, waarbij muzikale uitdagingen niet geschuwd werden. Zo klonk er zigeunermuziek, maar ook moderne 20e-eeuwse muziek.

CD's

Er is in 2008 een CD opgenomen, waarvan de opbrengst drie goede doelen ten goede is gekomen. Van een concert in 2012 is een live opname op cd beschikbaar. In 2021 zijn er opnames gemaakt voor de regionale TV.

Kerkdiensten

Zo nu en dan spelen wij in een kerkdienst. We spelen dan het intro voor de dienst, een intermezzo bij de Schriftlezingen, een meditatief muziekstuk na de preek, een intermezzo tijdens de collecte en een muzikaal naspel. In een vesper spelen we vooral voor en na de dienst en in aansluiting op de Schriftlezingen.

Tour de France Musicale

Sinds oktober 2023 spelen wij een Tour de France Musicale. De eerste uitvoering was in de Zinn-kapel in Zuidoostbeemster.Verhalenverteller Marten Horjus en sopraan Femke Leek werkten hieraan mee. In februari 2024 hebben we onze tour vervolgd in het Huis de Pinto in Amsterdam, nu met verteller Herre van de Waerdt. In november van dit jaar staat er een optreden gepland in de protestantse kerk van Halfweg-Zwanenburg. Tijdens dit concert - in de wielsporen van de Tour de France - klinkt er muziek van diverse Franse componisten. Met bekende Franse chansons kan meegezongen worden, zo mogelijk onder het genot van Franse wijn en kaas, zodat er een informeel romantisch programma ontstaat.

Voor uitnodigingen om onze Tour elders uit te voeren staan wij open.


Komende uitvoeringen

Op 24 november 2024, 15.00 u. treden wij op in Halfweg-Zwanenburg.

achter de vleugel bij Tour de France Musicale

Marten Horjus en Femke Leek bij Tour de France Musicale